diëtiek


Wat kan een diëtist rond de zwangerschap betekenen?

De juiste voeding is van belang bij de start van een nieuw leven.

Voor de conceptie is het aangewezen om je voedingspatroon reeds in kaart te brengen. Een gezond lichaamsgewicht heeft dan ook een positieve invloed op de vruchtbaarheid. Door te kiezen voor gezonde en evenwichtige voeding kan je lichaam eventuele tekorten aanvullen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby.

Tijdens de zwangerschap komen er veel vragen naar boven over voeding. Wat mag je nu wel of niet eten? Zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten als je maaltijden gaat klaarmaken? Hoeveel mag je lichaamsgewicht per trimester stijgen? De diëtiste kan je hierin begeleiden en opvolgen.

Tijdens de verschillende stadia van je zwangerschap heeft je lichaam een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen.

Elke consultatie wordt je lichaamsgewicht opgevolgd en worden adviezen gegeven over welke voeding je lichaam op dat moment het meeste nodig heeft.

Na de bevalling kan de diëtiste je helpen om je zwangerschapskilo’s op een gezonde manier te verliezen. Ook tijdens de lactatie heeft je lichaam de juiste zorg en begeleiding nodig, om niet alleen je baby, maar ook jezelf te voorzien van voldoende energie.

De mutualiteit voorziet een beperkte terugbetaling van gemiddeld 10€ per sessie bij een erkende diëtiste.

meer info↓ lactatiekunde